У Миколаєві експерти оцінили ефективність роботи мера Гранатурова

Читать на русском

Сьогодні, 3 грудня, в Миколаєві активісти «Слова і Діла» презентували результати моніторингу ефективності роботи міського голови Миколаєва Юрія Гранатурова, складеного на основі аналізу виконання/невиконання його обіцянок.

Презентація відбулася в рамках круглого столу на тему: «6 місяців роботи мера Миколаєва Юрія Гранатурова: перші результати, актуальні питання та проблеми», організованого активістами системи народного контролю «Слово і Діло» спільно з Миколаївською обласною організацією Комітету виборців України та Центром антикорупційних розслідувань.

Миколаївську міську раду на круглому столі представив сам міський голова Юрій Гранатуров, його заступник Валерій Калашников, заступник мера з питань ЖКГ Валентин Гайдаржи, а також радник мера Євген Шевченко.

З боку громадськості в обговоренні взяли участь голова обласної організації «Комітету виборців України» Олександр Ухмановский, голова антикорупційного комітету Денис Барашковский, головний редактор сайту «Миколаївські вісті» Олег Деренюга, журналіст сайту «Преступности.НЕТ» Андрій Лохматов, а також близько 30 журналістів регіональних ЗМІ.

Так, за весь період своєї політичної діяльності Гранатуров дав 36 обіцянок, з яких 7 були зафіксовані громадськими активістами як невиконані, а ще 14 –знаходяться у процесі реалізації.

Відповідно до цього, рейтинг відповідальності мера Миколаєва, станом на сьогоднішній день, становить 43%, а безвідповідальності – 19%.

Зі слів керівника медіа-напрямку системи народного контролю «Слово і Діло» Євгена Заїки, з 14 обіцянок Гранатурова, які мають статус «в процесі», найбільша частина стосувалася сфери благоустрою – 5, а також регіонального розвитку і ЖКГ – 3.

У той же час сам міський голова Миколаєва заявив, що насправді мерія робить дуже багато, але комунікація з громадськістю поки що «кульгає». «Вміла готувати, та не вміла подавати. У нас великі прорахунки стосовно інформаційної політики», - констатував Гранатуров.

Він також повідомив, що міська влада відкрита до діалогу, але він не дозволить звинувачувати себе голослівно. «Для мене аргумент - це факти», - сказав мер, додавши, що «треба навчитися без популізму жити».

На запитання журналістів, який вихід він бачить із ситуації щодо звітності перед жителями, Гранатуров пообіцяв, що почне над цим працювати.

Читайте також:Презентація та обговорення перших півроку роботи мера Черкас Одарича

Все це дозволяє миколаївському міському голові займати 15 місце у рейтингу мерів українських міст за рівнем відповідальності та виконання власних обіцянок. Разом з тим, у рейтингу безвідповідальних міських голів він займає 22 позицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: