Порошенко пообіцяв, що Росія дорого заплатить за своє вторгнення

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко спростував інформацію про те, що російський президент Володимир Путін нібито погрожував нападом, якщо Україна не відмовиться від курсу в НАТО.

Про це він сказав в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD, передає «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«Я категорично заперечую всяку нісенітницю про те, що президент Росії погрожував коли-небудь мені, або Україні в нашій телефонній розмові. Як президент однієї з найбільших європейських держав, я не дозволю нікому, жодному президенту погрожувати мені або моїй країні», - сказав Президент.

При цьому він нагадав, що російська армія навіть без усних погроз Путіна вторглася на територію України ще наприкінці серпня. Він також пообіцяв, що українська армія готова до оборони і що Росія дорого заплатить за своє вторгнення.

Як відомо, про ультиматум Путіна раніше заявило видання «INSIDER» з посиланням на свої джерела в Адміністрації Президента. Телефонна розмова, в якій нібито прозвучали погрози, відбулася пізно увечері напередодні першого засідання нової Верховної Ради. «Є проблема з Росією - вони погрожують розпочати наступ і вимагають визнання сепаратистських республік, а також відмови від вступу в НАТО і ЄС», - розповіло тоді виданню джерело у владі.

Читайте також: Путін - в одному ряду з лідерами терористичних організацій світу

Нагадаємо, раніше Петро Порошенко виконав свою обіцянку, зафіксовану народним контролем «Слово і Діло»: Міністерство оборони збільшило кількість замовлень Харківському бронетанковому заводу ім. Малишева на ремонт і виробництво військової техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: