Хто найефективніший серед нових голів фракцій парламенту?

Читать на русском

Сьогодні, в перший день роботи нової Верховної РадиVIII скликання ряд фракцій оголосили про свій кількісний склад, а також назвали імена їхніх керівників.

Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила проаналізувати, наскільки відповідальні новообрані голови фракцій перед власними громадянами та виборцями.

Так, найбільшою фракцією на чолі з Юрієм Луценком стала фракція «Блок Петра Порошенка», до якої увійшли 146 депутатів. В активі Юрія Луценка - 12 виконаних обіцянок з 29, зареєстрованих в системі «Слово і Діло». У процесі виконання зараз знаходяться 6 обіцянок політика, ще з 11 заявами Луценко впоратись не зміг.

Фракцію «Народного фронту», яка складається з 83 депутатів, очолив уже колишній спікер Верховної Ради 7 скликання Олександр Турчинов. Поточний рейтинг Турчинова в системі «Слово і Діло» становить 40% - він виконав 48 з 31 зафіксованих проектом обіцянок, ще 42 його обіцянки знаходяться в процесі виконання

Третьою за кількістю народних депутатів стала фракція «Опозиційний блок», яка на чолі з колишнім міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком налічує рівно 40 депутатів. До слова, зі 100 обіцянок одіозного екс-міністра, невиконаними виявилися більше половини - 54. Рейтинг його відповідальності становит лише 23%.

Фракцію «Самопоміч», в якій буде 32 народних обранця, очолив 28 номер списку партії Олег Березюк.

22 депутати буде у новоствореній фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Як і очікувалося, її очолив сам Олег Валерійович. Рейтинг його відповідальності, станом на сьогоднішній день, складає всього 15% - він виконав лише 6 обіцянок з 39, зафіксованих системою «Слово і Діло». Ще 28 обіцянок політика числяться як невиконані.

Найменше депутатів буде у фракції «Батьківщина», яку очолила лідер партії Юлія Тимошенко. До неї увійшли 19 народних депутатів. На сьогоднішній день Юлія Володимирівна виконала лише п'яту частину своїх обіцянок - 45. При цьому 49 обіцянок лідер «Батьківщини» виконати не змогла. Які саме, дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: