«Радикальна партія» відмовиться від недоторканості – Силантьєв

Читать на русском

Депутат Верховної Ради VIII скликання Денис Силантьєв пообіцяв «Слову і Ділу», що «Радикальна партія» та він особисто проголосують за зняття депутатської недоторканості.

Про це він заявив кореспонденту «Слова і Діла» у день першого засідання нового парламенту.

«Вона (депутатсьска недоторканість – ред.) мені не потрібна. Голосуватиму проти. Мені не потрібно свій бізнес захищати», - запевнив Силантьєв одразу після вручення депутатського посвідчення.

Відповідаючи на запитання, чи підтримують це рішення його однопартійці, депутат зазначив, що це – одностайне рішення всіх членів фракції.

«Ми на цьому наполягаємо, наш лідер фракції наполягає. Я думаю, що у найближчий час це потрібно винести (на голосування – ред.), тому що це стоїть однією з умов подальшої роботи депутата. Я якраз входив до робочої групи, котра займалася включенням цього моменту в коаліційну угоду», - розповів Силантьєв.

Читайте також: Радикальна партія Ляшка становить ризик для роботи парламенту

Нагадаємо, вчора екс-представник самооборони Євромайдану, а нині – народний депутат України Михайло Гаврилюк заявив, що питання скасування депутатської недоторканості було підняте передчасно.

«Слово і Діло» нагадує народним обранцям про моніторинг їхньої відповідальності, відповідно до якого обіцянка Дениса Силантьєва підтримати скасування депутатської недоторканості стане першим зобов'язанням, що буде включене до «Щоденника політичної відповідальності» депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: