Люстрований харківський прокурор через суд повернув собі посаду

Читать на русском

Харківський окружний адміністративний суд скасував звільнення співробітника прокуратури Володимира Суходубова, який втратив посаду на підставі закону «Про очищення влади».

Суддя Самойлова, яка приймала рішення, зачитала лише резолютивну частину, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, своїм рішенням окружний адмінсуд Харкова зобов'язав негайно відновити Володимира Суходубова на посаді начальника відділу по роботі з кадрами прокуратури Харківської області.

Крім того, суд також прийняв рішення компенсувати заробіток Суходубова за час «вимушеного прогулу за період з 21 жовтня по 24 листопада».

Читайте також: Шуфрич хоче оскаржити закон про люстрацію в суді

Відзначимо, що в прокуратурі Харківської області вже підтвердили отримання цього документа. «В даний час це рішення вивчається і вирішується питання про подачу апеляції», - сказала ВВС Україна прес-секретар прокуратури Віта Дубовик.

Відповідаючи на питання, чи буде Суходубов поновлений на роботі ще до подачі апеляції, Дубовик заявила, що «прокуратура Харківської області буде діяти за законом».

Наказ про звільнення Суходубова був виданий 23 жовтня. Згідно з документом, люструваному прокурору заборонено 10 років обіймати посади, на які поширюється дія закону «Про очищення влади».

Як повідомляло «Слово і Діло», раніше відсторонений Кабінетом міністрів генеральний директор «Укрзалізниці» Борис Остапюк, ніби нічого й не сталося, повернувся на робоче місце і розіслав в усі підрозділи телеграму про те, що приступає до виконання обов'язків гендиректора держпідприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: