Нищук замінить російські серіали українськими фільмами про АТО

Читать на русском

Міністр культури України Євген Нищук пообіцяв організувати конкурс сценаріїв, за якими в підсумку будуть зняті серіал і художній фільм на тему антитерористичної операції на Донбасі.

Таку обіцянку «голос Майдану» дав учора, 24 листопада, інформує «Слово і Діло».

«Я дуже радий, що мене почули у Міністерстві внутрішніх справ і в Міністерстві оборони України, які підхопили мою ініціативу, щоб саме ці міністерства замовили і створили серіал і фільм на тему АТО і нинішніх подій», - сказав Нищук.

«Ми організуємо конкурс сценаріїв, а вони візьмуть на себе фінансування», - пообіцяв міністр культури.

Варто відзначити, що Нищук також обіцяв ініціювати на законодавчому рівні заборону пропагандистських російських серіалів. Однак ця його обіцянка поки що перебуває у процесі виконання. «Міністерство культури України разом з Державним агентством України з питань кіно, Держкомтелерадіо та Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення буде продовжувати роботу в цьому напрямку», - запевнив міністр.

У той же час глава Мінкульту виконав свою обіцянку заборонити демонстрації в Україні фільмів, в яких знімався російський актор Михайло Пореченков. 4 листопада 2014 року Держагентство України з питань кіно відмінило або відмовило в державній реєстрації 69 фільмам за участю російського актора Михайла Пореченкова. Таке рішення ухвалили за зверненням Міністерства культури, Служби безпеки та Національного союзу кінематографістів України.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео, на якому Пореченков у Донецьку відкрив вогонь з бойової точки терористів поряд з донецьким аеропортом.

На сьогоднішній день Євген Нищук виконав 2 з 12 обіцянок, зареєстрованих в системі «Слово і Діло». Ще 10 обіцянок міністра культури України поки що знаходяться в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: