Відсторонений Рудик досі вважає себе головою Держземагентства

Читать на русском

Сергій Рудик незаконно підписав наказ про своє поновлення на посаді, проводив наради та прес-конференції у ранзі голови Державного агентства земельних ресурсів України.

Про це повідомляють у прес-службі Кабінету міністрів України, інформує «Слово і Діло».

Свої дії екс-посадовець виправдовував рішенням суду, який визнав неправомірним розпорядження уряду про його звільнення від 10 вересня цього року. Однак пізніше Кабінет міністрів оскаржив це рішення в Київському адміністративному апеляційному суді, повернувши таким чином законну силу розпорядженню.

«На сьогодні розпорядження Кабінету Міністрів України є чинним. У зв’язку з чим дії Рудика С. Я. пов’язані начебто з відновленням виконання посадових обов‘язків (підписання Рудиком С. Я. наказу про відновлення себе на посаді, проведення нарад, прес-конференцій від імені голови Держземагентства тощо) є неправомірними», – йдеться у повідомленні.

Розгляд справи в апеляційній інстанції призначений на 11 грудня.

Читайте також: За п'ять місяців Білоус не зміг виконати жодної обіцянки

Варто відзначити, що кожну з 5 обіцянок Рудика, які зафіксувало «Слово і Діло» протягом у сього періоду його роботи на чолі Держземагентства, посадовець виконав. Так, 16 травня був оприлюднений обіцяний Рудиком законопроект про внесення змін до Закону «Про Державний земельний кадастр», 10 червня при агентстві з'явилася антикорупційна рада.

Розпочатий Рудиком процес роздачі земельних наділів учасникам АТО також дав результат. Як з'ясувало «Слово і Діло», станом на 9 вересня на Чернігівщині земельні ділянки отримали 10 учасників антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: