В ОБСЄ кажуть про «день тиші» на Луганщині та хочуть допомогти Москалю

Читать на русском

Місія ОБСЄ в Україні вирушила до населеного пункту Трьохізбенка, що у Слов’яносербському районі Луганської області: як стверджують в організації, метою візиту є відновлення газо- і теплопостачання.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Повідомляється, що місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі в супроводі гуманітарного конвою вирушила до Трьохізбенки з метою «відновлення систем життєзабезпечення». Для цього, за словами представника місії Майкла Боцюрківа, у складі конвою до населеного пункту поїхали відповідні технічні працівники.

У зв’язку з цим ОБСЄ вдалося домовитися зі сторонами конфлікту про припинення обстрілів Трьохізбенки, яка перебуває на контрольованій українськими військами території, однак уже протягом кількох тижнів зазнає нещадних ударів з боку терористів. Зокрема, за повідомленнями ІАЦ РНБО, протягом останньої доби терористи неодноразово обстрілювали з танків, артилерії, гранатометів, мінометів та снайперської зброї опорні пункти сил АТО, розташовані поблизу населеного пункту.

Нагадаємо, на початку місяця навколо місії ОБСЄ в Україні розгорівся скандал через звинувачення військового експерта Дмитра Тимчука, який заявив про припинення співпраці групи «Інформаційний опір» зі спостерігачами через те, що ті нібито діють «на користь агресора в особі РФ».

Читайте також: Порошенко підписав закон про переселенців через лист-вимогу від ООН

Що стосується відновлення життєзабезпечення у населених пунктах поблизу лінії конфлікту, це питання вже неодноразово піднімав губернатор Луганської області Геннадій Москаль. Незважаючи на його виконану обіцянку вчасно розпочати опалювальний сезон в області, частина населення залишається без електроенергії, газо- та водопостачання через постійні обстріли та неможливість ремонтних робіт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: