В ГПУ нарешті знайшли винних у катастрофі українського ІЛ-76

Читать на русском

Військова прокуратура звинувачує генерала Генштабу Віктора Назарова у службовому недбальстві , що призвело до збиття військово-транспортного літака Повітряних сил Збройних сил України ІЛ-76.

Про це повідомив генпрокурор Віталій Ярема на брифінгу у вівторок, пише «Слово і Діло»

«Сьогодні слідчим оголошено підозру Назарову Віктору Миколайовичу, заступнику керівника антитерористичної операції, генерал-майору. Після оголошення підозри Віктору Миколайовичу стало погано, у нього гіпертонічний криз. Перед тим, як обирати йому запобіжний захід, він потрапив у госпіталь», – заявив Ярема.

Нагадаємо, в ніч на 14 червня в аеропорту Луганська під час заходу на посадку був збитий військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76 з великокаліберного кулемета і зенітної установки. На борту літака перебували 49 бійців особового складу, техніка, спорядження і продовольство.

Вже наступного дня колишній голова самопроголошеної Луганської народної республіки Валерій Болотов взяв відповідальність за збитий літак української армії.

«Літак ВПС України ІЛ-76 в аеропорту Луганська збитий ополченцями. Хто і навіщо розповсюджує іншу інформацію, я не знаю», – повідомлялось від імені Болотова в твіттер-акаунті ЛНР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: