Гаазький трибунал в Україні збирає докази злочинів колишньої влади

Читать на русском

До Києва прибула делегація Міжнародного суду ООН (Гаазького трибуналу) для збору доказів щодо звинувачення колишніх високопосадовців у злочинах проти людства та притягнення їх до відповідальності.

Про це повідомляють у прес-службі Генеральної прокуратури України, пише «Слово і Діло».

Сьогодні з членами делегації зустрівся генпрокурор Віталій Ярема. На зустрічі сторони обговорили результати розслідувань подій у Києві минулої зими.

«У ході зустрічі сторони обговорили хід та результати розслідування кримінальних проваджень щодо подій, пов’язаних з розгоном мирних демонстрантів, заподіянням тілесних ушкоджень, а також вбивствами громадян у період з листопада минулого року по 22 лютого 2014 року», – повідомляють у прес-службі відомства.

Читайте також:Незважаючи на санкції, Янукович і компанія можуть вільно одержати «шенген»

За словами керівника відділу аналізу ситуацій Гаазького трибуналу Емеріка Роже, головна мета візиту – з'ясувати, чи справді підпадають під юрисдикцію суду ті злочини, що були скоєні на Майдані.

Нагадаємо, 17 квітня Секретар Міжнародного кримінального суду отримав подану Україною декларацію про визнання юрисдикції МКС стосовно злочинів, що були скоєні у центрі української столиці з 21 листопада 2013 по 22 лютого 2014 року, тим самим засвідчивши готовність засудити колишній українських високопосадовців у разі визнання їхніх дій злочинами проти людства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: