Либідська площа: парковка замість скверу

Читать на русском

На місці скандального будівництва торгово-офісного центру на Либідській площі замість обіцяного скверу створили паркувальний майданчик. Про це повідомляє портал «Слово і Діло».

10 жовтня чиновники Печерської райдержадміністрації Києва відвідали майданчик на Либідській площі, де минулого року впритул до транспортної розв’язки велося скандальне будівництво торгово-офісного центру. Будівництво велося в «червоному» коридорі, де пролягають тепломережі для всього району. Крім того, будівельний майданчик частково захопив зелену зону Либідської площі.

Нагадаємо, що в розпал будівництва торгово-офісного центру на Либідській у справу втрутився голова КМДА Олександр Попов, після чого ділянку в 0,62 га було повернуто у власність громади міста. Однак тоді він запевняв, що на місці скандальної забудови буде відновлено сквер.

Натомість після втручання вищого керівництва столиці на місці колишньої забудови було облаштовано паркувальний майданчик на 100 машиномісць.

Насамкінець підкреслимо, що до початку скандальної забудови на даному майданчику також розміщувалася паркова, точніше вона тут розміщувалася ще з радянських часів. 

Невеличкий сквер, що знаходиться поблизу, ніхто не оновлював. Тут як і раніше знаходяться пам'ятник чекістам, напівзруйновані лавочки, сміттєві баки і т.п.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: