Сумщина стане кузнею професійних футболістів

Читать на русском

До кінця 2015 року в рамках реалізації пілотного проекту з розвитку дитячого футболу на Сумщині буде збудовано та реконструйовано 171 футбольний майданчик.

Про це повідомила заступник голови Сумської ОДА Тамара Іщенко під час відкриття спортивного майданчику у селищі Липова Долина, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Сумської ОДА.

Регіональна програма з розвитку дитячого футболу в Сумській області реалізується в рамках соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича.

За словами Тамари Іщенко, окрім оновленого спортивного майданчику у селищі Липова Долина подібні майданчики вже відкрито у Шостці, Конотопі та на Білопільщині.

На базі Липоводолинської ДЮСШ було створено філію футбольного центру «Барса». «Наша мета – дати можливість кожному учню стати професійним футболістом», - заявив директор Футбольного центру «Барса» Анатолій Твердоус.

Нагадаємо, раніше голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь пообіцяв, що в рамках реалізації Програми розвитку дитячого футболу на Сумщині заняттями футболом буде охоплено 10 тис. дітей. Також очільник області обіцяє відкрити філії футбольного центру «Барса» у кожному районі та місті області.

Сумська «Барса» вже розпочала співробітництво з провідним іспанським футбольним клубом «Барселона». Наступного року, за словами Юрія Чмиря, в області буде створено Академію футболу

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: