У Кличка хочуть більше повноважень на боротьбу з незаконною забудовою Києва

Читать на русском

Відсутність повноважень не дозволяє міській владі Києва боротися з незаконною забудовою.

Про це в інтерв'ю виданню «Новое Время» розповів головний архітектор Києва Сергій Целовальник, пише «Слово і Діло».

«Нас позбавили повноважень. У березні 2011 року був прийнятий закон про регулювання містобудівної діяльності. З тих пір у головних архітекторів немає контролюючих функцій, а містобудівні ради стали іграшковими - обговорення проектів на них тепер необов'язково і відбувається тільки за бажанням забудовника», - каже Сергій Анатолійович.

За словами Целовальника, його, як головного архітектора, «за воріт тягнуть на чергове незаконне будівництво, де обурені мешканці жадають мордобою».

«А я навіть не давав дозволу на це будівництво! Я не скаржуся - мені вистачає сил відстояти деякі об'єкти, але в цілому система працює проти нас», - зазначив головний архітектор столиці.

Між тим, як повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації, департамент містобудування та архітектури вже давно підготував пакет пропозицій щодо зміни нормативних актів, в тому числі законів України. Якщо ці зміни будуть затверджені, то місто, міськагромада поверне собі право впливати на містобудівну ситуацію, запевняють у КМДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: