Міндоходів заспокоює: відшкодування ПДВ векселями буде добровільним

Читать на русском

В Міністерство доходів і зборів ще раз наголосили, що відшкодування податку на додану вартість казначейськими векселями буде здійснюватись виключно на добровільній основі. Платники податку зможуть отримувати компенсацію векселями чи в грошовому еквіваленті за власним вибором.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міндоходів.

Разом з тим процедура видачі векселів розпочнеться лише після затвердження Кабінетом Міністрів граничної суми відшкодування.

За підрахунками відомства, сума ПДВ, яка може бути відшкодована фінансовими казначейськими векселями, складає близько 12 млрд. грн.

Претендувати на отримання відшкодування ПДВ векселями зможуть лише ті платники, для яких сума відшкодування становить не менше 500 тис. грн. Суттєвим аргументом для підприємців на користь векселів може стати той факт, що Міндоходів обіцяє відшкодовувати ПДВ векселями протягом п’яти робочих днів.

В Міністерстві закликають платників ПДВ вчасно подавати заявки на відшкодування податку векселями.

Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр Микола Азаров планував відновити випуск ПДВ-облігацій. Міністр доходів і зборів Олександр Клименко обіцяє замінити свідоцтво платника ПДВ на виписку з відповідного реєстру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: