В Україні відкрився перший музей нафтопромислів

Читать на русском

У селі Пнів Надвірнянського району, що на Івано-Франківщині, розпочав роботу перший в Україні музей, присвячений видобутку нафти на Прикарпатті. Про це повідомляє портал «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

Унікальний музей знаходиться на території навчально-курсового комбінату нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз». Створено його за ініціативи Інституту історії Надвірнянського нафтопромислового району.

Музей створено задля збереження і вшанування пам’яті нафтовиків. Експозиції музею представляють розвиток техніки і технологій в сфері нафтогазової промисловості починаючи з 18 ст.

За словами начальника НГВУ «Надвірнанафтогаз» Володимира Чуприни, матеріали, зібрані в музеї, будуть використанні для створення декількох книг та документального кіно про історію видобутку нафти на Галичині.

Експозицію музею планують розширювати: незабаром тут будуть представлені відомості про людей, причетних до справи видобутку нафти. За наявності коштів заплановано також відтворити нафтовий шип - основну споруду нафтовидобутку 19 ст.

Нагадаємо, що голова Івано-Фраківської ОДА Михайло Вишиванюк також обіцяє до святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка відкрити музей пам’яті Кобзаря в обласному центрі та відтворити музей-садибу Богдана Лепкого в санаторії "Черче" Рогатинського району.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: