В Україні катастрофічно не вистачає лікарень для тяжкохворих

Читать на русском

Рівень забезпечення ліжками в системі паліативної та хоспісної допомоги в Україні складає лише 25% від стандартів Всесвітньої організації охорони здоров’я. Уряд ставить  перед собою завдання за три роки збільшити кількість хоспісів мінімум вдвічі.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр Костянтин Грищенко під час робочої наради у Київському міському онкологічному диспансері, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Костянтин Грищенко також повідомив, що виконання поставленого завдання потребує реформи нормативно-правової бази та вдосконалення системи підготовки медичного персоналу.

Директор Департаменту охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв наголосив на необхідності створення в столиці дитячого хоспісу.

За попередніми розрахунками подібний заклад в столиці планується створити на базі одного з корпусів Київської міської клінічної лікарні № 14.

Нагадаємо, що раніше Голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що працівникам паліативних (хоспісних) відділень столиці в поточному році буде в півтора рази збільшено заробітну плату. Заступник голови КМДА Віктор Корж запевнив, що столична влада збільшить кількість місць в мережі хоспісної допомоги зі 125 до 300 ліжок.

Слід відзначити, що минулого місяця Віктор Корж також планував відкрити хоспісне відділення в Київському геріатричному пансіонаті. Однак станом на початок жовтня в столиці офіційно працюють лише три старі хоспіси - в міському клінічному онкоцентрі та в міських клінічних лікарнях № 10 і №2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: