МВС викрила міліціонерів Дніпропетровщини у відмиванні понад 250 мільйонів

Читать на русском

У Дніпропетровській області працівники УБОЗ спільно з ГУБОЗ та ГСУ викрили організовану злочинну групу конвертаторів коштів, яка щомісяця укладала угоди в розмірі 200-250 мільйонів гривень.

Злочинна фінансова структура складалася більш ніж з 80 фіктивних суб'єктів господарювання, а також надавала послуги з виведення коштів в офшори, повідомила прес-служба МВС, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, схему надання послуг з ухилення від сплати або мінімізації податкових платежів, відмивання «брудних» коштів, а також їх оготівкування розробив колишній податківець, а нині директор одного з ТОВ. Допомагали аферисту його колишні колеги – правоохоронці.

«Завдяки значним корумпованим зв’язкам в органах оподаткування та у колі правоохоронців спільники змогли залучити до числа своїх клієнтів представників як малого,так і середнього бізнесу», - розповіли в МВС.

У прес-службі також відзначили, що послугами злочинців користувалися навіть керівники держустанов і бюджетних організацій.

У зв'язку з цим, слідчі ГСУ МВС України відкрили ряд кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), а також за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: