Прасолов хоче замінити одну вимогу МВФ «на якісь інші»

Читать на русском

Міністр економіки Ігор Прасолов в ході зустрічі з іноземними ЗМІ запевнив, що в переговорах з  МВФ Україна намагатиметься виключити з обговорення вимогу щодо підвищення ціни на газ для населення. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

Аргументом для відміни вимоги МВФ, на думку міністра, стануть плани українського уряду щодо значного підвищення обсягів власного видобутку блакитного палива, в першу чергу, за рахунок майбутнього видобутку сланцевого газу на Юзівській, Скіфській та Олеській площах.

Вимогу щодо підвищення тарифів на газ для населення, за словами Ігоря Прасолова, українська сторона намагатиметься замінити «на якісь інші» вимоги.

Нагадаємо, що місія МВФ перебуватиме в Україні 17 по 29 жовтня. Нещодавно Фонд підвищив прогнозований ріст економіки України в 2013 році з 0% до 0,4%, однак знизив прогноз на 2014 рік з 2,8% до 1,5%.

Тим часом, Всесвітній Банк знову порадив Україні підняти тарифи на газ та опалення в 1,5 рази.

Підкреслимо, що Ігор Прасолов планував підписати договір з МВФ про надання чергового кредиту для України ще на початку поточного року. Таку ж впевненість висловлювали міністр фінансів Юрій Колобов та перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов.  

Тим не менш, українському уряду з початку року не вдається домовитися з МВФ про надання кредиту без виконання його вимог. В нещодавньому інтерв’ю російським ЗМІ прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна очікує на більшу гнучкі позиції МВФ. «Тому, якщо ми не домовимося - будемо жити без кредитів. У нас, до речі, світ не маленький, він великий. Якщо не домовимося з МВФ, значить, будемо десь в інших місцях займати, так що світ клином не зійшовся», - додав голова уряду.

Підкреслимо, що більшість українських високопосадовців в різний час обіцяли не піднімати тарифи на газ для населення. Зокрема, такі заяви давали Президент Віктор Янукович, прем'єр-міністр Микола Азаров, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та інші.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: