ЦВК не озвучила в обіцяний термін попередніх результатів виборів

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку голови ЦВК Михайла Охендовського, Центральна виборча комісія досі не надала попередні дані про результати голосування на позачергових парламентських виборах.

Дану обіцянку глава ЦВК дав 25 жовтня під час зустрічі з делегацією спостерігачів від Європейського Парламенту, пише «Слово і Діло».

«Повні попередні результати виборів за підсумками голосування, Комісія сподівається отримати орієнтовно в середу, 29 жовтня ввечері, або в четвер, 30 жовтня вранці», - запевнив Охендовський.

Однак станом на ранок 31 жовтня Центральна виборча комісія опрацювала тільки 99,73% протоколів дільничних виборчих комісій з підрахунку голосів на позачергових парламентських виборах.

Таким чином дана обіцянка голови ЦВК Михайла Охендовського отримало статус «не виконано».

Згідно з останніми даними, партія «Народний фронт» лідирує з результатом 22,16% голосів, на другому місці «Блок Петра Порошенка» - 21,83%. Третє місце з результатом 10,98% голосів утримує партія львівського міського голови Андрія Садового «Самопоміч».

«Опозиційному блоку» виборці віддали 9,40%. За Радикальну партію Олега Ляшка проголосували 7,45% українців, а за «Батьківщину» Юлії Тимошенко - 5,68%.

Всі інші партії отримали менше 5 відсотків голосів виборців і поки що не проходять до Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: