Росія хоче в CERN слідом за Україною

Читать на русском

Після підписання угоди про асоційоване членство України в Європейській організації ядерних досліджень CERN своє бажання вступити до міжнародного наукового товариства активізувала й сусідня Росія.

Про це повідомив перший заступник голови Держінформнауки Борис Гриньов в інтерв’ю телеканалу БТБ, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Держінформнауки.

3 жовтня поточного року було підписано угоду про асоційоване членство України в CERN - найбільшій лабораторії світу в сфері фізики та високих енергій. До кінця року документи щодо угоди передадуть на погодження до Верховної Ради.

За словами чиновника, на сьогодні  в CERN працюють 47 українців, з яких 25 - на різноманітних проектах.

Нагадаємо, що в березні ц.р. співробітники CERN заявили про відкриття славнозвісного бозона Хіггса. Ключовий елемент Великого адронного колайдера, на якому було здійснено відкриття  - спеціальний детектор – було створено завдяки відкриттю українськими вченими унікального сцинтилятора (PWO).

Задля розвитку вітчизняної науки голова Держінформнауки Володимир Семиноженко обіцяє найближчим часом створити у 4-х українських містах високотехнологічні наукові центри - технополіси. Міністр освіти Дмитро Табачник обіцяв організувати в CERN наукову літню школу для школярів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: