Лукаш вирішила наповнювати тюрми не за кількістю, а за якістю

Читать на русском

Міністр юстиції Олена Лукаш вважає, що введення в Україні системи пробації допоможе знизити рівень злочинності та запровадити цивілізовані форми роботи з підозрюваними.

Про це міністр сказала, коментуючи ухвалення парламентом у першому читанні розробленого Мінюстом Закону «Про пробацію», передає «Слово і діло» з посиланням на прес-службу міністерства.

«Пробаційні програми будуть спрямовані на корекцію соціальної поведінки, формування позитивних змін особистості клієнта пробації», - зазначила Лукаш.

З її слів, проектом передбачається  створення в структурі Державної кримінально-виконавчої служби органів пробації, функцією яких, серед іншого, буде підготовка за запитом суду письмової інформації, яка характеризуватиме особу, що притягується до кримінальної відповідальності.

В цій так званій досудовій доповіді буде даватися оцінка щодо можливого ризику вчинення підозрюваним повторного кримінального правопорушення та висновок стосовно можливості його виправлення без застосування позбавлення волі.

Як зазначає міністр, законопроектом передбачається, що органи пробації будуть здійснювати нагляд за клієнтами пробації та проводити соціально-виховну роботу з ними.

Лукаш також повідомила, що внесеним до ВРУ законопроектом визначено особливості пробації щодо неповнолітніх осіб віком від 14 до 18 років.

Згідно з очікуваннями Мінюсту, завдяки прийняттю вказаного закону вдасться зменшити чисельність засуджених до позбавлення волі осіб та скоротити державні витрати на утримання СІЗО і установ виконання покарань.

Нагадаємо, 29 липня 2013 року міністр юстиції Олена Лукаш запевнила, що з 1 січня 2014 року малозабезпеченим громадянам надаватиметься безоплатна вторинна правова допомога.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: