З початку лютого з лав СБУ було звільнено 2,5 тисячі працівників

Читать на русском

В рамках очищення Служби безпеки України за період з 24 лютого по 25 жовтня 2014 року були звільнені 2 554 працівників силового відомства.

Про це повідомила прес-служба СБУ, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, з них 108 осіб - безпосередні керівники підрозділів Центрального управління та регіональних органів СБУ та їх заступники.

«Виявлено та припинено протиправну діяльність 16 діючих співробітників СБУ, стосовно яких відкрито кримінальні провадження (2 з них розслідуються за ознаками вчинення державної зради, 3 – за підозрою у причетності до терористичної діяльності)», - повідомили в прес-службі, додавши, що чотири офіцери вже арештовані, а ще п'ять - знаходяться в розшуку.

В цілому ж чисельний склад Служби безпеки України, станом на 25 жовтня, був скорочений на 24% (7 917 посад) - з 33 050 до 25 583 працівників.

Одним зі своїх ключових завдань Служба безпеки України бачить впорядкування та оптимізацію свого штату, раціональне та ефективне використання власних людських ресурсів. «У нас будуть працювати лише самовіддані патріоти України, які професійно виконують свої службові обов’язки», - запевнили в СБУ.

Читайте також: Дві третини бізнес-інспекторів МВС, СБУ і податкової залишаться без роботи

Нагадаємо, 5 жовтня голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що з часу втечі екс-президента Віктора Януковича з країни керівництво СБУ було очищено на 90%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: