В яких країнах ЄС українці найчастіше просять притулку?

Читать на русском

Більшість переселенців арендує житло або проживає із сім’ями чи друзями, хоча від 14 до 18 тисяч людей досі залишаються у місцях компактного проживання.

Такі дані наводить Регіональне представництво Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні, повідомляє «Слово і Діло».

«Більшість переселенців арендує житло або проживає із сім’ями чи друзями. У той самий час, за останніми підрахунками, від 14 до 18 тисяч людей залишається у місцях компактного проживання. З наближенням зими, одним із термінових завдань є підготовка будівель до несприятливих погодних умов, а також забезпечення найбільш незахищених переселенців теплим одягом та ковдрами. Саме тому в планах УВКБ ООН відремонтувати 40 споруд для компактного проживання переселенців у регіонах з найбільшою кількістю внутрішньо переміщених осіб», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Куди найбільше їдуть біженці з Криму?

Крім того, за інформацією організації, станом на кінець вересня більше 6,6 тисяч українців звернулися за притулком у країнах ЄС.

«Для порівняння у 2013 році кількість таких осіб становила 903 особи. Серед країн ЄС, які отримують найбільшу кількість звернень – Польща, Німеччина та Швеція. Окрім того, в цьому році 581 українець попросив притулку в Білорусі», – повідомили у представництві УВКБ ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: