В ГПУ «люстрували» 7 обласних прокурорів та заступника Яреми

Читать на русском

7 голів обласних прокуратур, 30 їхніх заступників та один із заступників генерального прокурора України були звільнені з правоохоронних органів на виконання закону про очищення влади.

Про це з посиланням на прес-службу ГПУ повідомляє «Слово і Діло».

«На виконання вимог Закону України «Про очищення влади» з органів прокуратури України звільнено 132 прокурорсько-слідчих працівника... Серед звільнених – один заступник генерального прокурора України, сім прокурорів обласного рівня та 30 їх заступників, два начальника Головних управлінь та 9 їх заступників», – йдеться у повідомленні відомства.

Щоправда, жодних прізвищ в ГПУ поки не називають. Зауважимо, що генпрокурор Віталій Ярема наразі має 7 заступників (ВіталійШокін, Олексій Баганець, АнатолійМатіос, Олег Бачун, Віталій Касько, Анатолій Даниленко, Олег Заліско) та одного першого заступника – Миколу Герасим'юка.

Всього з органів прокуратури планують звільнити 450 працівників.

Читайте також: Ярема недопрацював: ГПУ спіймала на шахрайстві свого ж прокурора

Нагадаємо, наприкінці вересня Віталій Ярема відсторонив свого заступника Анатолія Даниленка від виконання обов'язків на вимогу громадських активістів, що звинуватили його у привласненні 140 гектарів землі в Київській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: