В опозиції бачать, як міліціонерів законодавчо перетворюють на рабів

Читать на русском

Представники фракції «Свобода» вважають, що прийняття законопроекту №2050а «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про міліцію» (щодо вдосконалення системи кадрового забезпечення органів внутрішніх справ) сприятиме тому, що працівники міліції не зможуть відмовитися виконувати неправомірні накази.

Про це сказано в повідомленні прес-служби партії, передає «Слово і діло».

Згідно з повідомленням, вказаний законопроект передбачає норму, відповідно до якої курсанти ВНЗ МВС України і особи начальницького складу повинні будуть компенсувати державі витрати за своє навчання в ВНЗ, якщо звільняються з роботи в органах МВС, не відпрацювавши в них трьох років.

«Отримуючи злочинний наказ, молодий правоохоронець матиме дилему – виконати й порушити закон чи проявити мужність, звільнитися і сплатити велику грошову компенсацію за своє навчання та утримання», - прокоментував законопроект народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Міщенко.

Його колега по фракції Андрій Іллєнко заявив, що можлива компенсація державі у разі звільнення з органів МВС за власним бажанням сягатиме приблизно 100 тис. грн., що є непідйомною сумою для більшості українців.  

«У реальності ж ці хлопці попросту стають рабами, які будуть змушені робити все, що накаже влада: «Йому сказали: «Йди бий людей!», і він буде змушений це робити», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, 3 липня 2013 року нардеп від «Свободи» Едуард Леонов пообіцяв, що його політсила домагатиметься відставки губернаторів областей, де виявлено факти міліцейської злочинності, зокрема Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської.

5 липня 2013 року прем’єр Микола Азаров у свою чергу запевнив, що в Україні буде проведена реформа правоохоронних органів, в основі якої лежатиме посилення контролю за їх діяльністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: