У Палиці з-під носа крадуть паливо Курченка

Читать на русском

Голова Одеської обласної державної адміністрації Ігор Палиця підозрює керівництво Одеського НПЗ у крадіжці палива.

Зробити заміри кількості пального, що залишилось на зберіганні підприємства українського мільярдера-втікача Сергія Курченка Палиці та правоохоронцям не дає керівництво заводу, поскаржився губернатор Одещини в ефірі місцевого «7 каналу», передає «Слово і Діло».

Загалом на зберіганні в резервуарах заводу має залишатися 60 тис. тонн пального, на яке накладено арешт. Проведення контрольних замірів Палиця ініціював одразу після того як йому повідомили, що з НПЗ вночі вивозять пальне. Однак здійснити перевірку завадили бюрократичні процедури та спротив керівництва заводу.

«Слідчому міліції вдалося зайти на завод тільки на 5-й день. Прокуратура не давала дозволу піти переміряти, потім слідчий прокуратури прийшов і сказав, що директор заводу не пускає без санкції суду. Суд рішення видав. У рішенні вписано 27 прізвищ людей, які замірятимуть пальне. Зайшли на завод, де фахівцям 8 годин проводили інструктаж із техніки безпеки», - обурюється Палиця. Після цього, за його словами, надійшло повідомлення про замінування заводу.

Коли ревізорам все ж таки вдалося провести заміри, виявилося, що «немає калібрувальних таблиць – є виміри, яка висота, але ніхто не знає, скільки там міститься нафтопродуктів», – додав губернатор Одеської області. Тож наразі ані йому, ані міліції достеменно невідома кількість палива, що зберігається на підприємстві.

Читайте також: Яценюк змусить переписати цінники на заправках

Нагадаємо, на початку березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що держава наклала арешт на пальне Одеського нафтопереробного заводу на суму 70 млн дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: