Яценюк обіцяв «Кримський дім», а по факту - одні лише судові спори

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не виконав власну обіцянку щодо створення у столиці політичного, громадського, інформаційного, культурного, освітнього та наукового центру для національних меншин та корінних народів Криму - «Кримський дім».

Про це спеціалісти системи народного контролю «Слово і Діло» дізнались за результатами щотижневого моніторингу виконання обіцянок прем'єр-міністром України.

Нагадаємо, 16 травня 2014 року Арсеній Яценюк повідомив, що найближчим часом у столиці буде створено так званий Кримський дім (центр для національних меншин та корінних народів Криму).

Попри це, станом на 22 жовтня 2014 року в ЄДРПОУ відсутні будь-які дані про реєстрацію ДП «Кримський дім», а будівля колишнього іподрому, що попередньо була виділена київською владою для створення відповідного підприємства, знаходиться в судовому спорі, а також потребує невідкладного ремонту.

За інформацією Міністерства культури України, загальна сума необхідних на ремонт фасаду та покрівлі будівлі коштів становить, понад 15 мільйонів гривень.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: