Нищук все ще хоче заборонити російські серіали

Читать на русском

Міністр культури України Євген Нищук заявив, що Міністерство культури України ініціюватиме на законодавчому рівні заборону пропагандистських російських серіалів.

Про це повідомила прес-служба Мінкульту 20 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Безумовно, прикрим є той факт, що така важлива законодавча ініціатива сьогодні не була підтримана депутатами. Втім, Міністерство культури України разом з Державним агентством України з питань кіно, Держкомтелерадіо та Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення продовжуватиме роботу в цьому напрямку», - заявив міністр.

20 жовтня народні депутати не підтримали включення до порядку денного законопроекту № 5036 «Про внесення змін до закону України» про телебачення і радіомовлення «щодо захисту інтересів держави».

«Звичайно, цей законопроект прискорив і вдосконалив би цю роботу, але ми будемо ставити це питання і в наступній Верховній Раді, яка рано чи пізно до нього повернеться. Поки ж у нас є час, то разом з комісією продовжимо роботу в напрямку позбавлення ліцензій тих ЗМІ, які несуть в собі антидержавну політику», - сказав Євген Нищук.

Нагадаємо, системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 7 обіцянок міністра культури, 1 з яких — виконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: