З кінця листопада Україна буде жити за «Планом відновлення»

Читать на русском

Порошенко та представники ЄС представлять план відновлення України на 2015-2017 рр. в кінці листопада. Окремий блок у ньому буде присвячений відновленню зруйнованої інфраструктури Сходу.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів віце-прем'єр - глава Мінрегіону Володимир Гройсман, пише «Слово і Діло».

«Наприкінці січня 2015 в Україні станеться архісерйозна подія. Всесвітня інвестиційно - донорська конференція. До нас приїдуть представники ЄС, Америки, Канади, Японії та інших країн, де також буде представлений цей план», - повідомив Гройсман.

За його словами, мова йде про чіткі завдання у кожній зі сфер, які необхідно реформувати, включаючи реальну оцінку ситуації та строки виконання цих задач

«Уже є бачення Стратегії України-2020. Більш того, сьогодні в рамках цієї стратегії Кабінет міністрів спільно з Адміністрацією президента щільно працює з європейськими партнерами над Планом відновлення країни 2015-2017 рр. Цей документ буде презентований в кінці листопада», - каже Гройсман.

На його думку це буде інклюзивний план країни, яка готується стати повноправним членом Європейського Союзу і Україну чекає абсолютно новий етап співробітництва. Він уточнив, що чіткий план реформ буде вже до кінця листопада.

«Окремим блоком буде відновлення зруйнованої інфраструктури Сходу. Над ним працює сьогодні Україна, ЄС і Світовий банк. Названа раніше сума коштів, необхідних на відновлення Донбасу - 11 млрд гривень - первісна, що включає відновлення пошкодженої інфраструктури, реінтеграцію східних областей і зміну якості життя місцевого населення. Ця цифра також охоплює і проблеми тимчасово переміщених осіб - переселенців із зони АТО», - підсумував Гройсман.

Читайте також: Зусиль Гройсмана по економії газу поки недостатньо

Нагадаємо, що Володимир Гройсман очолює Антикризовий енергетичний штаб України, і раніше він заявляв, що незважаючи на енергетичні проблеми, анонсованого подорожчання газу для населення в 4 рази не буде.



ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: