Що встиг зробити для Донецької області Сергій Тарута

Читать на русском

У зв'язку з відставкою Сергія Тарути з посади голови Донецької обласної державної адміністрації, «Слово і Діло» вирішило показати реальну відповідальність очільника Донецької області на прикладі виконання даних ним обіцянок.

Інформація про відставку Тарути з'явилася сьогодні. Зокрема повідомлялося, що губернатор Донеччини, який балотується до Верховної Ради, вже звільнений. Пізніше Тарута особисто підтвердив свою відставку «Громадському Донеччини».

Нового голову Донецької області Президент України Петро Порошенко може представити в Краматорську вже сьогодні.

Сергій Тарута керував областю з 2 березня. За час роботи на посаді губернатора Донеччини він встиг дати 28 обіцянок, зафіксованих в системі «Слово і Діло», з яких виконав лише дві. Ще 5 обіцянок Тарута провалив.

Так, статус «виконано» отримала його обіцянка надати медичну допомогу в повному обсязі всім постраждалим в результаті нападу на учасників мирної акції 28 квітня в Донецьку. Тоді кілька десятків агресивно налаштованих молодих людей напали на українських активістів, 13 людей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Також Тарута гарантував чесність президентських виборів, які відбулися 25 травня 2014 року. Ця обіцянка глави Донецької області теж отримала статус «виконано».

Водночас Тарута не зміг стабілізувати ситуацію в регіоні в найкоротші терміни і, на додачу, дозволив терористам панувати в Донецькій області, хоча обіцяв протилежне. Він також заявляв про проведення на Донбасі консультативного референдуму щодо децентралізації влади, який повинен був пройти 15 червня, згідно із законом, з присутністю спостерігачів, а не під дулом автоматів. Однак як відомо, 15 червня 2014 року на Донбасі жодних законних референдумів з децентралізації влади не проводилося.

Нагадаємо, лідер пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Президент України збирається найближчим часом призначити нового губернатора Донецької області. Пізніше в ряді ЗМІ з'явилася інформація, що найбільш імовірною кандидатурою на цей пост є генерал Олександр Кіхтенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: