У Кличка вирішили ліквідувати 30 столичних ЖЕКів

Читать на русском

У Києві в чотири рази скоротять кількість комунальних підприємств, які займаються утриманням житлових будинків та прибудинкових територій.

За відповідний проект рішення проголосували в четвер, 9 жовтня, 64 депутати міськради, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Зокрема, таке рішення ухвалили для посилення ефективності управління майном та удосконалення роботи комунальних підприємств.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв заявив, що завдяки цьому рішенню столична влада наведе порядок в системі ЖКГ.

«Ми пропонуємо скоротити кількість підприємств, які надають послуги з утримання будинків та прибудинкових територій з 40 до 10. Вважаю, що це необхідно робити саме зараз, оскільки кожен місяць ми втрачаємо кошти, які можна використовувати на ремонти будинків», - повідомив чиновник.

Нагадаємо, будучи кандидатом в мери Києва, депутат Київради і екс-очільник КМДА Володимир Бондаренко пообіцяв, що до кінця поточного року в Києві буде створена ефективна система функціонування ЖКГ. Разом з тим, перший заступник нинішнього голови КМДА Ігор Ніконов 28 липня запевнив, що в кожному районі Києва буде створено комунальне підприємство, до складу якого входитимуть всі ЖЕКи району.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: