У «Народному Фронті» визначились, яка армія потрібна Україні

Читать на русском

Голова військової ради партії «Народний Фронт» Дмитро Тимчук повідомив, що згідно з військовою доктриною політичної сили, чисельність регулярної армії України повинна становити 100-150 тисяч осіб.

Про це він розповів журналістам в четвер, 2 жовтня, повідомляє кореспондент «Слова і Діла».

Крім того, регулярна армія повинна бути підкріплена резервом приблизно в півмільйона боєздатних навчених солдатів.

«Рецепт побудови військового сектора безпеки полягає в створенні професійної армії близько 100-150 тисяч осіб і створенні військового резерву - близько 500 тисяч осіб», - заявив Тимчук.

Він також додав, що значну роль у майбутній військовій доктрині України повинна грати Національна гвардія, яка виконуватиме допоміжну функцію всередині країни, а також сили територіальної оборони, які необхідно підпорядкувати конкретним адміністративно-територіальним одиницям.

Як відомо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує, що РНБО затвердить нову Військову доктрину. Разом з тим, глава Міністерства оборони України Валерій Гелетей переконаний в тому, що вітчизняну армію слід будувати за швейцарським зразком, зокрема, з можливістю максимальної мобілізації військовозобов'язаних громадян.

Нагадаємо, в Раді національної безпеки і оборони стверджують, що Збройні сили України готові дати відсіч Росії в разі відкритої військової агресії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: