Хамелеон-мультимільйонер Фельдман сподівається вп'яте потрапити до ВР

Читать на русском

Харків - друге за кількістю населення місто України та важливий економічно-промисловий центр, за чиї політичні симпатії нерідко змагаються досить одіозні особистості - і мультимільйонер Олександр Фельдман не став виключенням.

«Слово і Діло» проаналізувало виборчу програму харківського кандидата-мажоритарника та співставило її з його політичною біографією.

Перед тим, як уперше бути обраним до парламенту, Фельдман був відомий перш за все як бізнесмен, серед активів якого - найбільший ринок країни «Барабашове» (м. Харків), і водночас засновник одного з найбільших благодійних фондів України. В 2002 році харківський бізнесмен уперше став народним депутатом, і з тих пір входить до кожного скликання Верховної Ради.

Цікаво, що за свою політичну кар'єру Фельман встиг кілька разів «перефарбуватися»: в 2006 році, після підтримки так званої «помаранчевої революції», політик влився в ряди «Блоку Юлії Тимошенко», у березні 2011 року став членом «Партії Регіонів», а на позачергові парламентські вибори 2014 йде вже як самовисуванець  (174 одномандатний округ, м. Харків).

Читайте також: Фракція «Самовисуванців»?

Ключовими завданнями своєї програми Фельдман визначає удосконалення системи політичної відповідальності, турботу про соціально незахищені верстви населення (зазначимо, що таку ж обіцянку народний обранець давав і минулого разу) та консолідацію й «гармонійне поєднання етнокультурних регіональних відмінностей». Про етнокультурні відмінності, до слова, Фельдман знає не з чуток, адже сам є президентом Українського Єврейського Комітету та представником України у Всесвітній міжпарламентській коаліції з боротьби з антисемітизмом.

У своїй виборчій програмі Фельман неодноразово акцентує на тому, що він - представник Харкова і прагне відстоювати інтереси своїх земляків. Зокрема, харків'янам політик обіцяє відродження промисловості, розвиток сільського господарства та лобіювання інтересів малого та середнього бізнесу. Крім того, жителям першої столиці України депутат сулить громадський контроль за діяльністю місцевої влади, забезпечення роботою випускників місцевих навчальних закладів та розвиток зон відпочинку в Жовтневому та Ленінському районах міста. Останнє, до речі - по суті дублює одну з обіцянок з програми кандидата перед виборами-2012.

Читайте також: Що Кернес обіцяв зробити для центрального харківського парку

Варто відзначити, що парламентська діяльність нардепа і кандидата була досить плідною: з 2012 року Фельдман зареєстрував 37 проектів законодавчих актів, частина з яких справді стосується Харкова.

В системі «Слово і Діло» зареєстровані 13 обіцянок політика, з яких статус «виконано» отримали наразі лише 2: про продовження роботи благодійного «Фонду Олександра Фельдмана» та створення депутатського об'єднання для захисту інтересів виборців Харківщини.

Олександр Фельман - кандидат у Вашому окрузі? Порівняйте рівень його відповідальності з іншими політиками за допомогою нашого Детектора політичної відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: