Зусилля Гройсмана були марними: родичі жертв MH17 судитимуться з Україною

Читать на русском

Родичі пасажирів рейсу MH17, що був збитий 17 липня на Донецькою областю, подаватимуть позов до Європейського суду з прав людини проти України.

Про це розповів AFP нідерландський адвокат і професор повітряного права Ельмар Гімулл, передає «Слово і Діло».

Згідно з нормами міжнародного права, «кожна держава відповідає за повітряний простір над своєю територією, якщо вона відкриває його для перельотів», - зазначив Гімулл.

У випадку, якщо Україна не здатна була гарантувати безпеку польотів над своєю територією, повітряний простір мав бути закритий, наголосив адвокат, що представляє інтереси родичів загиблих.

У разі задоволення позову Європейський судом з прав людини у Страсбурзі, Україну визнають винною у «вбивстві шляхом бездіяльності» у 298 випадках. Сума компенсації за кожну жертву становитиме близько 1 мільйона євро.

Дивіться також: Катастрофа МН17. Як терористи приховують правду (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, згідно попередніх даних міжнародної експертної комісії та інформації української сторони, Boeing 777 малайзійський авіаліній найімовірніше був збитий із зенітно-ракетного комплексу «Бук», який проросійські терористи отримали з РФ. Такі результати розслідування 9 вересня оприлюднив український віце-прем'єр та голова урядової комісії з розслідування причин катастрофи авіалайнера Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: