«Корупційні схемщики» прекрасно себе почувають при Кличку

Читать на русском

В КМДА створили ще один спеціальний орган боротьби з корупцією - Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА, який буде підпорядкований безпосередньо Віталію Кличку.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов,- повідомляє «Слово і Діло»

«За перші 100 днів нашої роботи ми провели 38 аудиторських перевірок комунальних підприємств, які виявили більше 50 млн грн збитків. У підсумку ми звільнили чотирьох керівників, передали відповідні матеріали до правоохоронних органів, деякі долучені до вже відкритих кримінальних проваджень. Робота ревізорів ефективна, тому прийнято рішення створити окремий Департамент, який матиме право фінансового контролю не лише підрозділів адміністрації, а й усіх без винятку комунальних підприємств», – написав Ігор Ніконов.

За його словами, новостворений підрозділ не лише виявлятиме порушення в роботі підприємств, а й визначатиме їх ефективність та посилить антикорупційну складову роботи міської влади.

Варто зауважити, що боротьба з корупцією в столиці була однією із пріоритетних обіцянок мера Києва Віталія Кличка після перемоги на столичних виборах, а сам очільник столиці неодноразово заявляв про системну роботу в даному напрямку.

Натомість, депутат Київради від ДемАльнсу Галина Янченко протилежної думки. На своїй сторінці у Facebook вона написала, що Кличко зовсім не працює у напрямку зменшення корупції.

«Під час своєї інавгураційної промови він навіть заявив про курс на «нульову толерантність до корупції». Водночас, як показують дослідження антикорупційної групи ДемАльянсу, корупційні схеми і схемщики прекрасно себе почувають і при Кличку. Наприклад, в серпні Київпастранс провів черговий тендер, на якому розіграв майже 2 млрд. грн. серед «своїх» фірм, а голова тендерного комітету підприємства залишається при посаді» - аргументувала свою думку депутат.



ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: