Порошенко попросив у США зброї і статусу союзника поза НАТО

Читать на русском

Під час свого виступу в Конгресі США Президент України Петро Порошенко попросив у Америки підтримки та надання Україні нелетального і летального військового обладнання, а також грошей на реформи.

«Потрібно більше озброєння, як летального, так і нелетального ... Зрозумійте, ми не можемо виграти війну з простирадлами. Так само, як Ізраїль, Україна має право захищати свою територію, і вона буде робити це. Я закликаю Америку допомогти нам», - зазначив Президент, звертаючись до конгресменів, пише «Слово і Діло».

При цьому він додав, що мета України - не виграти війну, а домогтися миру, а також відродити українську армію.

Крім того, Порошенко заявив, що готовий надати більше прав сепаратистам, однак територіальна цілісність України повинна бути незмінна. «Рано чи пізно, я впевнений, мир повернеться в українські будинки. Я готовий дати сепаратистам більше прав, ніж будь-яка частина України мала за історію нації. Це стосується прав, а не геополітичних амбіцій», - підкреслив Президент.

У своєму виступі Порошенко також закликав США надати Україні статус особливого партнера в питанні безпеки без членства в НАТО і попросив допомогти з відновленням економіки.

«Я прошу Конгрес створити спеціальний фонд для підтримки інвестицій американських компаній в Україні та допомоги нам з реформуванням економіки», - сказав Глава держави.

Відзначимо, що майже кожне речення промови українського президента конгресмени вітали тривалими оплесками, періодично встаючи зі своїх місць.

«Thank you і Слава Україні!» - так завершив Порошенко свій виступ у Конгресі.

Повний відеозапис виступу Президента України в Конгресі США дивіться нижче.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: