Під дію закону про люстрацію підпадає понад мільйон чиновників

Читать на русском

В Кабінеті міністрів визначили, що дія прийнятого 16 вересня закону «Про очищення влади» поширюється на понад 1 мільйон вітчизняних чиновників.

Таку цифру озвучив у середу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Під дію даного закону попадає понад 1 мільйон державних службовців, у тому числі весь склад Кабінету міністрів», - зазначив Яценюк.

Особливу увагу прем'єр пропонує приділити міністрам, їх заступникам, суддям та правоохоронцям. Крім того, він зазначив що при кожному міністерстві з'явиться комісія з люстрації.

«Попадають під люстрацію всі, хто мав державні владні повноваження. Їх є мільйон», - констатував прем'єр.

Почати люстраційну перевірку Яценюк пропонує із себе та своїх підопічних: «Для виконання даного закону я доручаю міністру Кабінету міністрів разом з Національною державною службою терміново створити комісію по перевірці чинних членів Кабінету міністрів України і заступників міністрів та всіх керівників органів центральної виконавчої влади, які призначаються Кабінетом міністрів України на предмет відповідності закону України про люстрацію».

Відповідний державний реєстр осіб, до яких має бути застосована люстрація, а також громадську раду з люстрації доручено створити Міністерству юстиції України.

Читайте також: Що обіцяли політики з приводу люстраціїї влади

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України проголосувала у другому читанні закон про люстрацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: