Депутати вже пропонують скасувати закони про Донбас і амністію

Читать на русском

На сайті Верховної Ради з'явилися проекти постанов про скасування прийнятих вчора законів про особливий статус Донбасу та недопущення переслідування учасників подій на території Донецької та Луганської областей.

Відповідні проекти зареєстрували ряд депутатів, передає «Слово і Діло».

Зокрема, авторами документів виступили депутати від «Батьківщини» Іван Кириленко, Юрій Одарченко, Роман Ілик та Олександр Абдулін, а також позафракційні Анатолій Гриценко та Олег Канівець.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що скасування законів про статус Донбасу та амністію пропонується через грубі порушення регламенту і приховання інформації щодо персонального голосування кожного депутата, що й ставить під сумніви достовірність результатів голосування.

Крім того, за ствердженням авторів, голосування проводилось в тому числі і чужими картками. До того ж, після першого читання проект можна одразу голосувати у другому лише за умови, якщо не надійшло жодних зауважень, які були.

Нагадаємо, що вчора в Верховній Раді був прийнятий закон Порошенка про особливий статус Донбасу та амністію. За відповідний законопроект проголосували 277 і 287 депутатів відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: