Тарута має півсотні зауважень до законів Порошенка

Читать на русском

Губернатор Донецької області Сергій Тарута розкритикував прийнятий учора закон про особливий статус окремих районів Донецької й Луганської областей, заявивши, що він не дає Україні гарантій припинення конфлікту.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

«У мене мінімум 50 запитань до ухваленого закону. Для чого гинули наші хлопці? Чому тоді ще в травні не провели мирні переговори? Запитання можна ставити безкінечно...» - обурився Тарута.

Він переконаний, що даний документ не дає жодних гарантій безпеки Україні і називає його не «мирним планом», а «примусом до миру». «Мені сказали, що нібито цей закон узгоджений з Росією. Але де підписи тих, хто може впливати на бойовиків? Ми повинні зажадати від Росії ясних гарантій з контролю за кордоном. Мирний план - це одне, а примус до миру через силу - це паралельна реальність», - зазначив очільник Донеччини.

Голова Донецької ОДА зазначив, що захисники Донбасу нині почувають себе зрадженими, при цьому загроза нового вторгнення не зникла. Разом з тим він запевнив, що Маріуполь за будь-яких обставин залишиться українським.

Читайте також: Особливий статус та місцеві вибори на Донбасі. Про що домовилися в Мінську

Нагадаємо, вчора український парламент прийняв кілька знакових рішень, серед яких - закони про амністію учасників подій на сході України та про особливий статус Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: