Європа компенсує Україні непідписання Угоди про зону вільної торгівлі

Читать на русском

Європейський Союз продовжить односторонні преференції для українських товаровиробників до моменту підписання Угоди про зону вільної торгівлі.

Про таке повідомив заступник міністра економічного розвитку, урядовий уповноважений України з питань європейської інтеграції Валерій Пятницький, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Автономні преференції будуть продовжені, причому продовжені ще на 15 місяців, і український бізнес буде мати змогу експортувати свою продукцію в більшості випадків без сплати мит», - заявив Пятницький.

На питання, які економічні наслідки для України матиме відкладення Угоди про зону вільної торгівлі до кінця 2015 року, заступник міністра економрозвитку відповів, що якщо Україна максимально ефективно використає цей час, така пауза вітчизняній економіці не зашкодить. Він також нагадав, що Україна і Росія «продовжують співпрацювати в рамках преференційного режиму, який є в рамках Угоди про зону вільної торгівлі країн СНД».

Читайте також: Реквієм за реформами

Нагадаємо, 19 серпня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що експорт українських товарів до ЄС покрив половину падіння експорту до Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: