Тарута: Донбасу потрібен воєнний стан, а не вибори

Читать на русском

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута вважає, що дострокові парламенські вибори не допоможуть вирішити системних проблем в Україні, а затягування з введенням воєнного стану може обернутися поширенням сепаратизму на інші регіони.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Дзеркало тижня», передає «Слово і Діло».

На думку Тарути, проведення виборів різко погіршить ситуацію в країні. «Це дезорієнтує і політиків, і суспільство. Вже почалися чвари. Плюс - гроші. Великі гроші - і офіційні, і неофіційні. Вони потрібніші сьогодні солдатам. Це ілюзія, що парламент буде якіснішим чинного. Він буде ще гірше», - упевнений очільник ДонОДА.

Тарута пояснив: нинішній склад Верховної Ради - це люди, яким уже нічого втрачати. Нове скликання парламенту боятиметься приймати непопулярні рішення заради збереження свого рейтингу.

«Я вважаю, що цей парламент зараз в змозі приймати потрібні країні рішення. Тому що він має великий гріх перед країною і може його хоча б частково спокутувати. І мова не лише про роль парламентарів у військовій складовій, але і про реформи. Мені здається, що саме йому, парламенту, якому нічого втрачати, по силам прийняти непопулярні реформи. Нові ж партії будуть приречені на збереження свого рейтингу», - зазначив губернатор Донеччини.

Читайте також: Жоден солдат НАТО не піде за нас воювати - Гречанінов

Нагадаємо, 26 серпня Тарута заявив, що якщо президенти України і Росії домовляться про виведення російських бойовиків з території Донбасу, для наведення ладу в регіоні потрібно буде 2 тижні.

Пізніше таких домовленостей було досягнуто на зустрічі контактної групи у Мінську 5 вересня, однак поки що відведення озброєних підрозділів ДНР та ЛНР не спостерігається. Більше того, за повідомленнями групи «Інформаційний спротив», терористи неодноразово порушували режим припинення вогню.

«Слово і Діло» регулярно складає рейтинг виконання обіцянок українськими губернаторами. Що цього тижня виконав або провалив очільник вашого регіону, можна переглянути на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: