Якою може бути «Стіна» на кордоні з Росією (ФОТО)

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що на сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів розгляне проект облаштування російсько-українського державного кордону, що отримав назву проект «Стіна».

Про це він повідомив на засіданні уряду в п'ятницю, 5 вересня, пише «Слово і Діло».

Яценюк підкреслив, що це питання безпеки не тільки України, але і Європи, «тому що фактично це облаштування східного кордону Європи».

«Ми усвідомлюємо, що це дуже дорогий проект, і саме тому в рамках донорської конференції і співпраці з Європейським Союзом після затвердження цього проекту будемо звертатись з клопотанням про отримання фінансової і технічної допомоги на реалізацію цього проекту», - сказав прем'єр. При цьому він зазначив, що на початкову стадію проекту в уряду кошти є.

В той же час перший заступник голови Державної прикордонної служби Павло Шишолін розповів, що реалізація проекту «Стіна» розпочнеться з декількох ділянок кордону за межами проведення АТО, передає «УП».

Зокрема, в першу чергу, це стосується кордону в Чернігівській, Сумській, Харківській та частково Луганській областях. «Паралельно роботи проводитимуться на сухопутній ділянці адміністративного кордону з АР Крим та на морській ділянці, в першу чергу навпроти Маріуполя, Бердянська та Генічеська», - додав він.

За його словами, на сухопутній ділянці будуть суцільні рови шириною не менше 4 м і глибиною 2 м. Також будуть встановлені електронні системи контролю та різні фортифікаційні споруди. На морській ділянці встановлять єдину систему оптико-електронного спостереження і фортифікаційні споруди.

В свою чергу прес-секретар Яценюка Дмитро Чигрин оприлюднив у своєму Facebook пропозиції Держприкордонслужби з інженерного зміцнення кордону в рамках цього проекту.

Нагадаємо, 3 вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна починає будівництво споруд на кордоні з Російською Федерацією в рамках проекту «Стіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: