Україна покращила свої позиції в рейтингу глобальної конкурентоспроможності

Читать на русском

Україна підвищила власні позиції в Індексі глобальної конкурентоспроможності (Global Competitiveness Index 2014-2015, GCI), який щорічно формується Всесвітнім економічним форумом (ВЕФ).

Про це «Слово і Діло» повідомляє із посиланням на Зеркало тижня.

Зокрема, наша держава цього року зайняла 76 місце. Першу ж трійку країн у рейтингу очолили Швейцарія, Сінгапур і Сполучені Штати Америки. Аутсайдерами рейтингу, що формується за результатами опитування 14 тисяч керівників компаній у 144 державах, стали такі держави як Ємен, Чад і Гвінея.

До слова варто зауважити, що Росія у відповідному рейтингу також покращила власні позиції, піднявшись із 64 на 53 місце.

Читайте також: «Стрибнути» в десятку Doing Business до 2016 року Україна навряд чи зможе

Відповідні показники, за інформацією представників Всесвітнього економічного форуму формувались на основі статистичних даних 2013 року, а тому поточна політична ситуація в Україні, може в перспективі вплинути на глобальну економіку та рейтингові позиції держави в цілому.

Нагадаємо, що минулого року в індексі із 148 позицій Україна посіла 84 сходинку. А ряд вітчизняних політиків в різні часи обіцяли підняти рівень конкурентноспроможності української економіки та підвищити її рейтингові позиції на світовому рівні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: