Слідом за Богатирьовою та Єфремовим ГПУ взялась за Пшонку

Читать на русском

Генеральна прокуратура України порушила два кримінальні провадження щодо дій колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема.

Про це сьогодні, 2 вересня, під час брифінгу повідомив речник ГПУ Юрій Бойченко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

За його словами, перша кримінальна справа була відкрита ще 18 серпня за фактом зловживання владою та службовим становищем (364 КК).

Як пояснив Бойченко, Пшонка, діючи у змові зі своїм сином, сприяв відкриттю ряду кримінальних справ щодо посадових осіб «Агрофірми Корнацьких» з метою заволодіння земельними ділянками.

Крім того, за словами речника Генпрокуратури, ще одне кримінальне провадження відкрито за фактом заволодіння та розтрати коштів акціонерного товариства «Банк Перший» на суму 50 млн грн.

Читайте також: Прокурором Кіровоградської області став заступник Пшонки

Нагадаємо, 19 червня Генеральна прокуратура України завела кримінальну справу проти екс-міністра охорони здоров'я України за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах. А 28 липня підопічні генпрокурора Віталія Яреми відкрили кримінальне провадження стосовно голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за фактом зловживання владою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: