«Стрибнути» в десятку Doing Business до 2016 року Україна навряд чи зможе

Читать на русском

В Міністерстві економіки поки що не бачать реальних підстав для підвищення рейтингу України за простотою ведення бізнесу.

Про це розповів перший заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла» щодо озвучених Павлом Шереметою перспектив входження України в першу десятку країн у рейтингу Doing Business.

«Ситуація на сході не сприяє умовам ведення бізнесу в Україні. Звичайно, це ставить під ризик досягнення тих планів, які в нас є. В жовтні місяці Світовий банк публікує цей рейтинг, і ми зараз працюємо над тим, щоб він був кращий, але я не думаю, що це буде. Якраз тоді, коли ми мали робити самі активні дії, розпочалися ці всі події (бойові дії сході України - «Слово і Діло»)», - відповів чиновник.

Водночас, за словами Максюти, Кабінет міністрів робить кроки назустріч вітчизняним підприємцям: «Уряд вчора прийняв рішення по контролюючим органам, активно ведеться ситуація по спрощенню ведення бізнесу».

Нагадаємо, обіцянку міністра економіки Павла Шеремети підняти Україну в рейтингу країн за простотою ведення бізнесу, «Слово і Діло» зафіксувало 11 березня цього року.

Відзначимо, наразі Україна посідає лише 112-те місце у цьому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: