Попри обіцянку Шлапака, другий транш кредиту МВФ увіллють до держбюджету

Читать на русском

Уряд пропонує змінити призначення другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду, який Україна сподівається отримати у найближчі місяці.

Про це на брифінгу розповів журналістам міністр фінансів Олександр Шлапак. Між тим, 12 липня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку урядовця стосовно того, що кошти міжнародних фінансових організацій будуть використані виключно для погашення зовнішніх зобов'язань України.

«Ми не планували, але запросили зараз зміну розподілу ресурсів. Ми думали, що кошти, як і в попередні роки наших стосунків з МВФ, підуть до резервів Національного банку... Зараз вимушені попросити, щоб із 1,4 мільярда другого траншу 1 мільярд пішов до державного бюджету, а 400 мільйонів пішли Національному банку», - заявив 20 серпня Шлапак.

Таким чином, практично три чверті можливого чергового траншу від МВФ не будуть сплачені зовнішнім кредиторам, а знову підуть на «проїдання».

Читайте також: 29 серпня МВФ вирішить чи надавати Україні другий транш кредиту

Нагадаємо також, нещодавно голова Національного банку Валерія Гонтарєва заявляла, що другий транш кредиту МВФ має допомогти стабілізувати курс гривні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: