Відпочинок закінчився: росіяни виселяють із Криму біженців з Донбасу

Читать на русском

Вимушених переселенців, що тимчасово переїхали із зони проведення антитерористичної операції до Криму, відправляють до Росії.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Передбачена самопроголошеною владою Криму програма переселення передбачає вивезення з півострова близько тисячі чоловік щодня. Там стверджують, що нині на півострові у спеціальних таборах проживає приблизно 7 тисяч осіб. До того ж, іще близько 500-700 людей приїжджає в автономну республіку з Донбасу кожного дня, переконують у Сімферополі.

Як стверджують у Федеральній міграційній службі Російської Федерації, біженців з України точно не селитимуть у Москві, Петербурзі, Московській та Ростовській областях, а також у Чечні.

Днями ЗМІ також повідомляли, що замість обіцяного тимчасового проживання в Анапі, біженців з Донецької та Луганської областей, котрі втекли на територію Росії, відправляють до Улан-Уде, столиці республіки Бурятія.

Про ситуацію із внутрішніми переселенцями із зони АТО та АР Крим в Україні можна дізнатися з інфографіки «Слова і Діла», складеної на основі даних Організації Об'єднаних Націй.

Читайте також: У Коломойського хочуть примусово ставити біженців на військовий облік

17 червня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв призначити у міській адміністрації спеціаліста, який буде займатися питаннями переселенців із Криму та Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: