Реконструйована Поштова площа буде незручною для киян

Читать на русском

Аналітик в області містобудівної політики Центру дослідження суспільства (Centre for Society Research) Ігор Тищенко вважає, що реконструкція Поштової площі закінчена лише наполовину і чекати пішохідної частини доведеться ще дуже довго.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» відносно обіцянки Віталія Кличко завершити реконструкцію транспортної розв'язки на Поштовій площі.

Зі слів експерта, реконструкція Поштової площі була розбита на дві частини: транспортну розв'язку і пішохідну зону для відпочивальників. Кожну частину реконструкції регулюють окремі документи, говорить Тищенко. За його інформацією, вже витрачено близько 460 млн грн на цю транспортну розв'язку, а з естакадою і тунелем закладалася сума в 540 млн грн.

Естакада, як говорить фахівець, якраз до запланованих дат ніяк не буде завершена.

«Під Поштовою площею будується підземний торгівельний центр, і саме інвестори цього проекту повинні були будувати пішохідну зону. Детальних планів цієї будівлі в публічному доступі не з'явилося. Тому, очевидно, що в будівництві цього об'єкту виникли якісь проблеми», - говорить Тищенко.

Проект реконструкції, за словами експерта, є незручним в його завершеному вигляді для пішоходів, велосипедистів, батьків з дитячими колясками, оскільки попасти на площу і з боку Подолу, і з боку набережної можна буде лише по підземному переходу або по високих сходах.

«Зі сторони набережної взагалі немає ні пандусів, ні рамп для зручного заїзду для маломобільних громадян або велосипедистів. Передбачений ліфт, але немає жодних гарантій, що він працюватиме весь час, і точно він не зможе перевезти всіх людей, які хотітимуть погуляти по набережній», - аргументує фахівець.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: