Група Кінаха може вирішити долю люстрації — Соболєв

Читать на русском

На думку голови Люстраційного комітету України Єгора Соболєва ключову роль у питанні прийняття люстраційного закону відіграє депутатська група Анатолія Кінаха.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання щодо сьогоднішніх шансів прийняти парламентом закон про люстрацію.

«Для того, щоб закон про люстрацію був сьогодні проголосований потрібні наступні кроки. По-перше дуже важливо скільки сьогодні киян приїде під стіни Верховної Ради. Друге, наскільки дисципліновано віддадуть голоси «Батьківщина» і «Удар», які підвели минулого разу», - говорить Соболєв.

Крім того, на його думку, ключову роль у відповідному процесі відіграють голоси групи Анатолія Кінаха. Разом зі «Свободою», за словами Соболєва, цього має цілком вистачити.

Читайте також: «Батьківщині» радять виключити тих, хто не голосував за закон про люстрацію

Натомість, якщо відповідний закон депутати таки приймуть сьогодні, то за словами очільника Люстраційного комітету, першочергового проведення люстрації потребуватимуть суди, генеральнй штаб Міністерства оборони, СБУ.

«Ухвалити закон – це лише половина справи. Його ще потрібно втілити. Важливе значення має наскільки відповідально до люстрації поставиться уряд. До речі, в програмі уряду закон про люстрацію стоїть першим. Це та програма, яку затверджували, коли голосували за склад уряду одразу після Майдану. Тому якщо прем’єр-міністр та його команда реально хотітимуть впровадження люстрації, тоді можна буде говорити про якісь результати», - зауважив Соболєв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: