Уряд виділить Донбасу 10 мільйонів на товари першої необхідності

Читать на русском

Уряд країни виділить гуманітарної допомоги Донбасу на 10 мільйонів гривень.

Про це на засіданні Кабінету міністрів розповів прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Ми, як уряд України, Президент України, поставляємо товари першої необхідності на всі звільнені території. Додатково уряд виділяє 10 мільйонів гривень на закупівлю товарів першої необхідності», - повідомив Яценюк.

Крім того, за словами прем'єр-міністра, близько 6 мільйонів доларів уже надійшли у фонд допомоги Донбасу від міжнародної спільноти. «Вже зараз разом із нашими міжнародними партнерами в фонді допомоги близько 6 мільйонів доларів, які знаходяться в управлінні верховного комісара ООН», - зазначив голова уряду.

Яценюк запевнив, що Україна прийматиме допомогу виключно від Червоного хреста. Найкращою допомогою від Російської Федерації прем'єр назвав порожні КамАЗи, які вивезли б з України російських бойовиків та зброю.

Нагадаємо, сьогодні до України має надійти анонсована гуманітарна допомога від Росії, яку президент РФ назвав «гуманітарним конвоєм». У свою чергу, в Адміністрації Президента України заявляли, що російський гуманітарний вантаж буде прийнятий тільки у разі перевантаження його на кордоні на транспорт Червоного хреста. Будь-яка спроба військового супроводу «гуманітарки» в Україні буде розцінена як агресія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: